DFK og film

Interessert i (video-)filming?
Visste du at Drammen fotoklubb også har en egen videogruppe?

Drammen kameraklubb (ja, klubben het det den gangen) hadde tidligere egen “smalfilmgruppe” (startet i 1944, men usikkert hvor lenge den varte (se hint under “Litt historie” lenger ned)).

I 2016 gjenoppstod den som “videogruppe”. En håndfull interesserte medlemmer ønsket å lære mer om video-opptak med sine kameraer (de fleste av dagens kameraer har en filmfunksjon). Gruppa jobber sammen for å lære hvordan filme – og hvordan redigere film (vi bruker gratisprogrammet Davinci Resolve som redigeringsprogram).

Aktiviteten er i skrivende stund ikke så stor, men 4-5 medlemmer jobber målrettet mot det å lære seg mer, skaffe ekstrautstyr til formålet, og lærer bort sine erfaringer.

Vil DU bli med på å bygge opp denne gruppen?

Ønsker DU å lære om hvordan lage kortfilmer? Eller kanskje lære oss andre mer om det?

Ønsker DU å lære hvordan du kan redigere dine filmklipp?

Vil DU bli med på fremtidige filmprosjekter?

Vil DU delta i NM i film?

Vil DU bli med oss på film og fototreff i Sandnes høsten 2020?

…ja, så bli med i DFKs videogruppe, da vel!

Er du ikke medlem i klubben, kan du melde deg inn her!

 

Litt historie:

I 1951 ble Norges Filmamatører dannet av Norsk Selskap For Fotografi (NSFF) og Norsk Smalfilmforbund (NSF). Mye samrøre mellom smalfilmere og fotoentusiaster gjorde at smalfilmerne gikk ut og dannet Norges Filmamatører i 1952, men som senere tok tilbake navnet Norsk Smalfilmforbund. De endret navn igjen senere til Norges Amatørfilmforbund (NAFF).

I 2013 slo NAFF seg sammen med NSFF (igjen), og dannet et eget filmutvalg i NSFF.

Gjennom filmutvalget i NSFF blir det nå utviklet kurs og filmrelaterte tips for NSFF sine medlemmer – og NSFF sine medlemmer (som vi i DFK er) oppfordres til å delta i NM i film – blant annet.