Fotosprint i kulda

Covid-19 plager klubben – og alle andre klubber – fortsatt. Klubbens medlemmer er “sugne” på felles arrangementer. Dette ble ikke “felles” i forståelsen “flere samlet”, men en liten konkurranse som ble utført samtidig.

En “fotosprint” foregår på den måten at deltagerne får en oppgave/tema som skal løses innen et visst tidsrom – i dette tilfellet én time. Medlemmene hadde på forhånd fått beskjed om at klokken i kameraene sjekkes for å kunne angi riktig tid i bildets exif og at oppgaven sendes ut til alle medlemmer pr. epost presis kl. 18.00. Bildet som brukes skal være tatt mellom kl. 18.00 og 19.00. Kun ett bilde skal brukes, og det skal ikke redigeres. Det betyr at det skal tas i jpg i kameraet.

Så skal bildet lastes opp til en nettside i løpet av den neste timen – og alle deltagere blir med på å stemme på bildene. DFK har valgt PollUnit som opplastings- og stemmeside til denne typen konkurranse.

Dette foregikk på kveldstid nå i kveld, 18. januar 2021, så det ble naturlig nok en del mørke bilder og høy ISO. Kveldens tema var “frost”, og dette ble kveldens vinnerbilde:

Reven rasker over isen
Reven rasker over isen. Foto: Aud Brit Sørensen